Регистрација/моја сметка

Како да се регистрирам како нов корисник?

Како да се регистрирам како нов корисник?

Регистрацијата се врши само еднаш, а секој пат кога ги внесувате само вашата e-mail и лозинката, системот автоматски ги препознава. Регистрацијата е бесплатна и се врши со избирање на опцијата „Регистрирај се“, десно под текстот „Дали сте нов корисник?“ ја избирате опцијата „Регистрирај се со е-пошта“.

Потребно е да ја наведете вашата e-mail адреса, име и презиме, адреса на живеење, на која би ги доставувале нарачките, телефонски број преку кој би ве контактирале за да ја потврдите нарачката, како и лозинката што би ја користеле за пристап до вашата сметка по регистрацијата.

За да се регистрирате, треба да ја прочитате политиката за приватност и да го штиклирате полето за да се согласите со неа. По пополнување на податоците, ќе добиете автоматска порака на вашата e-mail адреса со линк за потврда на вашата регистрација. Со кликнување на врската во e-mail адресата, се отвора приказ на страницата каде што ја внесувате вашата e-mail адреса и лозинка и пристапувате до сметката со кликнување на копчето „Најави се“.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да пристапам до мојата сметка?

Како да пристапам до мојата сметка?

Доколку сте веќе регистрирани, пристапувате до сметката со кликнување на опцијата „ Регистрирај се “, каде што во полињата лево ја внесувате вашата e-mail адреса и лозинката што сте ја навеле при регистрацијата.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да се одјавам?

Како да се одјавам?

Доколку сакате, можете да се одјавите од страницата во секое време со избирање на опцијата „Одјави се“ која се наоѓа во истиот сегмент како „ Регистрирај се “.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Што ако ја заборавам мојата лозинка?

Што ако ја заборавам мојата лозинка?

Доколку сте ја заборавиле лозинката, треба да кликнете на опцијата „Ја заборавивте лозинката?“ која се наоѓа под полето за внесување на вашата e-mail адреса и лозинка. Ќе се отвори поле за да ја внесете e-mail адресата до која сакате да добиете линк за промена на лозинката. После тоа, следете ги инструкциите на e-mail адресата.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да ги сменам податоците?

Како да ги сменам податоците?

Доколку сакате да ги промените податоците на вашата сметка, ве молиме испратете e-mail со наведените промени на podrska@psfashion.mk.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Онлајн шопинг

Како да ги означам артиклите што сакам да ги купам?

Како да ги означам артиклите што сакам да ги купам?

На десната страна од статијата ја избирате соодветната големина, која ја потврдувате со кликнување на „Избери големина“, потоа со кликнување на опцијата „Додај во кошница“ ги избирате артиклите што сакате да ги купите.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Каде се ставките што ги избрав?

Каде се ставките што ги избрав?

Сите ставки што сте ги додале во кошницата се наоѓаат во горниот десен агол и можете да пристапите до нив со кликнување на иконата која е препознатлива за кошница.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да избришам ставки од кошницата?

Како да избришам ставки од кошницата?

Ставките од кошницата ги бришете со кликнување на „x“ што се наоѓа на десната страна до цената на артиклот прикажана во корпата.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да изберам адреса за испорака и начин на плаќање?

Како да изберам адреса за испорака и начин на плаќање?

Ја избирате адресата во вториот чекор при купувањето. Кога ќе ја внесете кошницата со кликнување на „Продолжи со нарачка“, ќе се отворат полињата со вашите податоци, кои сте ги внеле при регистрацијата и податоци поврзани со начинот на испраќање и плаќање.

Ако го оставите означено полето „Испрати на горната адреса“, кое се наоѓа најдоле на вашите податоци на левата страна, одредувате испраќање на адресата што сте ја навеле при регистрацијата. Доколку сакате да ја смените адресата, со кликнување на квадратот ја исклучувате опцијата за испраќање на веќе наведената адреса и се отвораат нови полиња за внесување податоци кои е потребно да ги пополните.

На десната страна означете го начинот на испраќање и плаќање, со избирање на посакуваната опција за плаќање: „Плаќање при испорака“, а за начинот на испраќање опцијата „Испраќање со курирска услуга“.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да го завршам моето купување?

Како да го завршам моето купување?

Откако ќе ги пополните вашите податоци и ќе го одредите начинот на испраќање и плаќање, преминете на третиот чекор со кликнување на „Проверете ги вашите податоци“, доколку податоците не се точни, користете ја опцијата „назад“ за да се вратите на претходниот чекор каде што менувате податоците кои се погрешни. Повторно ја избирате опцијата „Проверете ги вашите податоци“, штиклирајте го полето „Ги прифаќам условите за купување“ и изберете ја опцијата „Нарачај“. После тоа, ќе добиете e-mail со која се потврдува дека нарачката е испратена.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Што ако не добијам e-mail за потврда на нарачката?

Што ако не добијам e-mail за потврда на нарачката?

Доколку не сте добиле e-mail за потврда на нарачката, прво проверете дали сте ја внеле точната адреса на e-mail во формуларот за регистрација. Ако e-mail адресата е точна, проверете ја папката Junk или Spam во вашата e-mail адреса или папката поврзана со промоции. Доколку и тие папки се празни, контактирајте не преку наведената e-mail адреса.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Кога треба да очекувам повик со потврда на нарачката?

Кога треба да очекувам повик со потврда на нарачката?

Повик со потврда на нарачката може да очекувате во рок од 3 до 5 дена од завршувањето на нарачката, со исклучок на викендите.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да откажам нарачка?

Како да откажам нарачка?

Можете да ја откажете нарачката со испраќање e-mail на podrska@psfashion.mk пред да добиете e-mail со која се потврдува дека нарачката е спакувана и испратена. Во спротивно, имате можност да го вратите производот.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да го следам статусот на моето купување?

Како да го следам статусот на моето купување?

Можете лесно да го следите статусот на купување на вашата сметка. Покрај регистрираната нарачка на сметката, наведени се и статусите: нарачката потврдена, спакувана и подготвена за испраќање, подигната од курир.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Испорака

Колку се трошоците за испорака?

Колку се трошоците за испорака?

Висината на трошоците за испорака е 170 денари, доколку вредноста на нарачката е над 1,500 денари доставата е бесплатна.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Кога можам да очекувам да ја доставите нарачката?

Кога можам да очекувам да ја доставите нарачката?

Доставата на артиклите можете да ја очекувате во рок од 1 до 3 работни денови од моментот на потврдување на нарачката по телефон или e-mail. Доставата се врши помеѓу 08:00 и 16:00 часот.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Што ќе се случи ако не сум таму кога ќе пристигне пакетот?

Што ќе се случи ако не сум таму кога ќе пристигне пакетот?

Ден пред испораката ќе добиете порака со известување дека пратката ќе биде испорачана утре. Вработените во курирската служба ќе ве контактираат на денот на испораката за да го потврдат датумот на подигање. Во случај да не можете да го подигнете предметот, пратката останува кај курирската служба со која ја договарате испораката следниот ден. Доколку не успеат да ве контактираат или не го договорите следниот термин, производот ќе биде вратен.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Замена, враќање и побарувања

Како да заменам производ?

Како да заменам производ?

Можете да побарате замена во рок од 15 денови од приемот на нарачката. Размената се однесува на замена на големина или на модел. Во случај на размена, ни го испраќате производот заедно со пополнетиот формулар за размена.

Во случај на размена, треба да го вратите производот без оштетувања и знаци дека производот е искористен. Во спротивно, не сме обврзани да правиме замена. Трошоците за замена се на товар на купувачот.

Предметот што се разменува мора да има иста или поголема вредност од предметот што се разменува, со доплата.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Кои се условите за враќање?

Кои се условите за враќање?

Можете да ги вратите предметите во рок од 15 денови од приемот на производот. Во случај на враќање, треба да ја пополните Декларацијата за повлекување од договорот и да ја испратите заедно со предметот што го враќате. Во случај на враќање, треба да го вратите производот без оштетувања и знаци дека производот е искористен. Во спротивно, не сме обврзани да го вратиме добиениот износ од купопродажната цена. Трошоците за враќање се на товар на купувачот.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да поднесам барање?

Како да поднесам барање?

Можете да рекламирате артикли во рок од 15 денови. Во случај на рекламација, ни го испраќате предметот со пополнет Формулар за рекламација на производот. Подетални информации за условите за поплаки можете да проверите во Општите услови за купување.

Трошоците на приговорот се на товар на компанијата. Доколку предметот е механички оштетен при отворањето на пакувањето, рекламациите нема да бидат прифатени.

Вашата жалба ќе биде одговорена во рок од 8 (осум) дена од денот на поднесувањето на приговорот.

Доколку дојде до неусогласеност во рок од 6 месеци од датумот на пренесување на ризикот на потрошувачот, може да се претпостави дека неусогласеност постоела во моментот на пренос на ризикот на потрошувачот.

Сите трошоци кои се неопходни за производот да се усогласи со договорот, особено трошоците за работа, материјали, собирање и испорака се на товар на нас како трговец.

Основаноста на барањето за рекламација ја утврдува надлежната комисија за решавање приговори.

Доколку потрошувачот, или во потврдата за прием на приговорот или во листот за рекламација, даде неточни информации за адресата или телефонскиот број и како резултат на тоа, продавачот не е во можност да го информира за одговорот на рекламацијата или не е во можност да ја заврши постапката за приговор во законскиот рок, Продавачот нема да сноси одговорност за пречекорување на рокот.

Доколку потрошувачот ја одбие испораката на огласениот предмет од која било причина, Продавачот ќе го задржи 30 денови од датумот за испорака или кога е испратено писмото. По овој период, предметот ќе биде испратен на поништување.

Како продавач, ние сме должни да му издадеме писмена потврда на купувачот или да го потврдиме приемот на приговорот по електронски пат, односно да го соопштиме бројот под кој е поднесена приговорот во евиденцијата за примени поплаки.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

За статиите

Каде да ги проверам достапните големини?

Каде да ги проверам достапните големини?

Можете да ги проверите достапните големини на десната страна на приказот на ставката. Големините означени со црно се достапни за нарачка, додека големини означени со сиво се недостапни. Имајте предвид дека информациите за достапните големини се приспособуваат на фактичката состојба на секои 30 минути и дека е можно големината што сте ја одбрале да не е достапна, за што ќе ве известиме при приемот на нарачката.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Како да знам кои димензии се однесуваат на големината?

Како да знам кои димензии се однесуваат на големината?

Со кликнување на опцијата „Инфо“ над големините, добивате детално објаснување за мерењата поврзани со големините.

Не го добивте одговорот што го очекувавте?

Контактирајте ја нашата поддршка за корисници преку е-пошта
podrska@psfashion.mk

Пратете прашање

Поднесете прашање